22 nov
16:00

Online Promotie Yu Liu

Promotores: Prof. dr. C. Nederkoorn, Prof. dr. A.J.Roefs

Trefwoorden: voeding, aandachtsbias, fluctuatie, obesitas

"Change Is the Only Constant: The Dynamic Nature of Attentional Bias for Food"

Het huidige proefschrift had tot doel de vertekende aandacht voor voedsel en fluctuaties in deze aandachtsvertekening voor voedsel te onderzoeken, en te testen of dit samenhangt met BMI of terughoudendheid in het eten. Samenvattend laten de bevindingen van dit proefschrift zien dat mensen met overgewicht/obesitas en terughoudende eters hun aandacht niet significant meer vertekenen naar smakelijk voedsel in vergelijking met mensen met een normaal gewicht. Een hogere BMI is echter wel gerelateerd aan meer schommelingen in aandacht voor en weg van voedsel. De resultaten van dit project zijn relevant voor het begrijpen van eetgedrag en het helpen vaststellen van gezonde diëten.

Klik hier voor het volledige proefschrift.

Klik hier voor de live stream.

Lees ook